woensdag 18 maart 2009

concept van NU: 'Wokken'

Wokken, ook wel roerbakken genoemd, is een snelle en gezonde kooktechniek voor veel ingrediënten en gerechten. Wokken doe je in een wokpan. Dit is een pan die van plaatstaal is gemaakt. Door de holle bodem en hoge randen is het voedsel al snel gaar boven een felle hittebron en behoudt het eten zijn kleuren, smaken, vitamines en andere voedingsstoffen. Hierdoor blijft de kwaliteit van het eten hoog.

Dit verklaart dan ook de populariteit van wokrestaurants.Deze snelle bereidingswijze is ook heel economisch. Er staat met wokken binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Omdat er ook heel weinig olie of vet nodig is, hebben gewokte gerechten in principe een laag vetgehalte. Ook bevat het eten weinig cholesterol en calorieën.



Geschreven door: Jolijn Eijsbergen
http://www.woktogo.nl/
http://www.conimex.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten